blog

Blog – Begrisch Hall, Bronx Community College, City University New York

Architectuur

Door Jeroen Apers – Begrische Hall, bestaande uit gewapend zichtbeton, is een ontwerp van Marcel Breuer dat in de vorm de functie van het interieur weerspiegelt.

Als collegezaal heeft Breuer het steile theater en de gangpaden van het interieur blootgelegd in het ontwerp van de constructie als geheel. Het gebouw is voorzien van twee zijgevelspanten die nauwelijks op de grond lijken te zitten, ook al ondersteunen ze twee vrijdragende hellingen die het theatergedeelte van de collegezaal vormen. De spanten aan de zijwanden zijn het enige element van het gebouw dat daadwerkelijk de grond raakt, waardoor de zaal het gevoel heeft boven het terrein te zweven. Het gebouw wordt betreden via een kleine buitentrap of een afgesloten loopbrug vanuit een aangrenzend gebouw.

   

Reageer op dit artikel