blog

Blog – Planter Box House in Kuala Lumpur

Architectuur

Blog – Planter Box House in Kuala Lumpur

Door Jeroen Apers – Het Maleisische architectenbureau Formzero heeft een tropisch huis ontworpen met een cascade van betonnen bloembakken. Het Planter Box House in Kuala Lumpur werd ontworpen voor een echtpaar dat hun eigen voedsel in hun huis wenste te kweken.

De meerdere betonnen plantenbakken zijn beplant met meer dan 40 soorten eetbare planten. “Het uiterlijk schommelt tussen tuin, boerderij en huis, vooruitlopend op een herdefiniëring van een hedendaags tropenhuis”, leggen de architecten uit.

Om een woning met een laag energieverbruik te creëren, werden verschillende ontwerpstrategieën uitgewerkt, waaronder natuurlijke ventilatie en een op maat gemaakt irrigatiesysteem tussen de plantageboxen dat het mogelijk maakt om het regenwater vast te houden. De gelaagde gevel van het gebouw zorgt voor een sterk visueel contrast met de meer traditionele buurhuizen, waarbij het groen de grimmige grijsheid van het beton doorbreekt.

Reageer op dit artikel