blog

Blog – Museum Yves Saint Laurent in Marrakech

Architectuur

Blog – Museum Yves Saint Laurent in Marrakech

Door Jeroen Apers – Museum Yves Saint Laurent in Marrakech, een museum dat er bijna uitziet als een parfumfles. Bij het ontwerp van de Franse architecten Olivier Marty en Karl Fournier van Studio KO valt het duotone terracotta- en terrazzo-gebouw op door het grafische rode metselwerk, dat de patronen weerspiegelt die Saint Laurent in zijn ontwerpen verwerkte.

In het midden van een cirkelvormig atrium herbergt het ruime interieur een permanente tentoonstelling van 400 m² die gewijd is aan de carrière van Saint Laurent als modeontwerper. Het museum omvat een tentoonstellingsruimte, een bibliotheek, een boekhandel, een auditorium en een café.

Monografie Musea

In binnen- en buitenland openen veel nieuwe musea. Aan de hand van vijf actuele projecten bespreken we de toekomst van deze typologie.

Ga naar alle monografieën >

In de woorden van zijn overleden partner Pierre Bergé: “toen Laurent Marrakech voor het eerst ontdekte was hij zo ontroerd door de stad dat hij onmiddellijk besloot hier een huis te kopen en kwam hij regelmatig terug. Het voelt heel natuurlijk aan om vijftig jaar later een museum te bouwen dat gewijd is aan zijn oeuvre, dat zo geïnspireerd was op dit land”. De opening van het museum – op 19 oktober 2017 – volgt kort na de opening van het Musée Yves Saint Laurent Paris.

 

 

Reageer op dit artikel