blog

Blog – Herbouw met een eigen twist

Architectuur

Blog – Herbouw met een eigen twist

Door Jeroen Apers – Een gebouw in Londen dat in de 2e wereldoorlog verloren is gegaan is in zijn oorspronkelijke staat herbouwd, echter heeft Amin Taha van Groupwork een eigen invulling daaraan gegeven. Volgens mij met enige inspiratie door het Parijse Hôtel Fouquet’s Barrière van Edouard François.

Het pand werd nagebouwd door een archivale en digitale studie van een kopie aan de andere kant van het blok. Aan de hand van foto’s en een laseronderzoek van dit gebouw werd een virtueel model van het gebombardeerde gebouw gemaakt. Dit digitale model werd door Groupwork gebruikt om uit 300 panelen van geëxpandeerd polystyreen een gietvorm te maken, waarmee terracotta-gekleurd beton werd gestort en de schil van het gebouw werd gevormd. De ramen zijn aansluitend op het huidige gebruik door de gevel gestanst.

 

 

Reageer op dit artikel