blog

Blog – Beweegbare gevel in Zürich

Architectuur

Door Jeroen Apers – In een woonwijk in het centrum van Zürich ontwierp architect Manuel Herz een huis met een opvallende gevel bestaande uit bedienbare horizontale en verticale louvres.

Het gebouw, dat vijf woningen bevat, ligt in de nabijheid van het ‘Heidi Weber Museum’ van Le Corbusier en verwijst naar de kleurrijke metalen panelen en de opvallende geometrie van de instelling. Het ontwerp is ook gebaseerd op de landelijke omgeving, die gevuld is met een verrassend scala aan planten, installaties en objecten. Het schema bestaat uit horizontale en verticale louvres met een afgeronde driehoekige vorm, die zich ontvouwen tot toegankelijke balkons met bijbehorende daken. De verticale lamellen verduisteren de ruimtes in gesloten toestand, of zorgen voor privacy en intimiteit in open toestand. door de aanpasbaarheid van het ontwerp kan een reeks tijdelijke ruimtes worden gecreëerd en gebruikt, afhankelijk van het tijdstip van de dag of het seizoen.

 

Reageer op dit artikel