blog

Blog – Sociale woningbouw Teheran

Architectuur

Door Jeroen Apers – Het Maskan Mehr Project. Dit sociale woningbouwproject buiten Teheran lijkt nog het meest op een hele grote Bijlmerbajes, toen het nog bajes was.

In januari 2010 won Kuzu Group de aanbesteding voor de bouw van aardbevingsbestendige gebouwen in Teheran, de hoofdstad van Iran. De Groep voltooide de eerste fase van het megaproject, bestaande uit 20.000 appartementen in 2013. Het satellietstadje in Parand bevat ook 48 scholen, acht sportfaciliteiten, 14 moskeeën, vijf gezondheidscentra, zeven culturele centra en een park.

Kuzu Group wil de tweede fase van het project, 37.000 appartementen in Pardis, voltooien en afleveren. Naast appartementen bestaat Pardis Project uit 76 scholen, 31 sportfaciliteiten, 17 moskeeën, zeven gezondheidscentra, zeven culturele centra en drie parken.

Jeroen Apers Marskan Mehr Project

Reageer op dit artikel