blog

Blog – Kijken door de ramen van de Tours Aillaud

Architectuur

Door Jeroen Apers – Kijken door de ramen van de Tours Aillaud in de fotoserie Les Yeux des Tours door Laurent Kronental.

Blog – Kijken door de ramen van de Tours Aillaud

De Aillaud torens liggen in Nanterre, een voorstad van Parijs en zijn een ontwerp van Émile Aillaud. Het hele project bestaat uit 18 woontorens met 1607 appartementen, bedekt met mozaïeken van Fabio Reiti die wolken oproepen. Elke toren bestaat uit een aantal aangrenzende cilinders. Het ontwerp doorbreekt de traditionele huisvesting door de diverse vormen. De ramen, vierkant, rond of in een teardrop-vorm zijn volgens Aillaud ontworpen als een uiting van poëzie.

Aillaud Torens Parijs Jeroen Apers

Aillaud Torens Parijs Jeroen Apers

Aillaud Torens Parijs Jeroen Apers

Aillaud Torens Parijs Jeroen Apers

Reageer op dit artikel