blog

Blog: Zen Houses in de Tsjechische republiek

Architectuur

Door Jeroen Apers – Met behulp van eenvoudige en efficiënte bouwtechnieken is ‘Zen Houses’ een project gebaseerd op het vereenvoudigen van huisvesting en ontwikkeling. Gelegen buiten Liberec, Tsjechië, is de woning verdeeld in een woonplaats en een studio, waarbij het idee is om samen te werken en samen te werken. Het ontwerp is van Petr Stolin Architekt.

Petr Stolín verdeelde de constructie in twee identieke kubieke volumes: een voor wonen en een voor werken. Deze rechthoekige vormen van 3 meter breed en twee verdiepingen zijn naast  een grote boom gepositioneerd en gericht op het zuiden. De buitenkant is bekleed in transparante acrylpanelen die op een eenvoudig houten frame zijn gemonteerd om het detail van de blootgestelde houtstructuur te benadrukken.

Zen Houses Jeroen Apers

 

Reageer op dit artikel