blog

Blog – Trekkershut op pootjes

Architectuur

Door Jeroen Apers – Wandelaars kunnen gratis overnachten in deze verhoogde schuilplaats aan de rand van Bordeaux. Het ontwerp is van Studio Weave uit Londen. De vorm en de materiaalspanning verwijzen naar traditionele watertorens.

Blog – Trekkershut op pootjes

Studio Weave kreeg van het kunst en architectuurcollectief Bruit du Frigo, eigenaar van de schuilhuttencollectie Refuges Périurbains de opdracht een schuilplaats te ontwerpen die binnen de collectie past.

Apers_Schuilhut_Bordeaux_Studio Weave

De reeks schuilhutten rond de periferie van Bordeaux in Frankrijk is in samenwerking met de visuele kunstorganisatie Zebra 3 tot stand gekomen en heeft als doel inwoners en bezoekers aan te moedigen de onbenutte ruimten rond de stad te verkennen. Wandelaars kunnen langs een netwerk van voetgangersroutes rond Bordeaux wandelen en kunnen overnachting in een van de twaalf unieke schuilplaatsen die elk ruimte bieden aan negen personen.

Studio Weave

De bijdrage van Studio Weave heet Le Haut Perché en ligt in het Parc des Jalles ten noordwesten van de stad. De ongebruikelijke vorm ervan is gebaseerd op watertorens in de omliggende regio.  “Veel van de naoorlogse tijden van het gebied dragen bij tot opvallende karakteristieke toevoegingen aan het landschap” zegt  Studio Weave’s Je Ahn aan Dezeen. “Le Haut Perche is het kleine broertje van deze buitengewone watertorens. We willen een genot geven – een beetje een verrassing, misschien na een lange dag wandelen.”

 

Reageer op dit artikel