blog

Blog – Dynamisch tuinhuis

Architectuur

Een paviljoen met vier schuivende delen die in en over elkaar geschoven kunnen worden. Architectonisch autodidact Caspar Schols heeft dit pareltje voor zijn moeder in haar tuin gebouwd.

Blog – Dynamisch tuinhuis

Schols zegt over zijn project: ‘Dit is een dynamisch tuinhuis, dat ik bij mijn ouderlijk huis heb gebouwd. Het idee is dat het huis gemakkelijk kan worden aangepast aan alle weersomstandigheden, type stemming of gelegenheid. Het tuinhuis is voornamelijk gebouwd in Douglas hout, het bevat een binnenmantel van dubbel glas en een overkoepelend dak van staal.’

Opinie Jeroen Apers - Uitschuifbaar tuinhuis, Caspar Schol

Opinie Jeroen Apers - Uitschuifbaar tuinhuis, Caspar Schol

Opinie Jeroen Apers - Uitschuifbaar tuinhuis, Caspar Schol

De ruimte wordt verwarmd door een kleine, maar efficiënte Noorse houtkachel. Het hele project krijgt zijn stabiliteit van een traditionele houten vakwerkconstructie en is gebouwd op 18 pijlers van gewapend beton (150 * 20 * 50 cm). Exclusief terrassen, is het huis in zijn meest compacte stand 6 m lang en 4 m breed. Door de glazen delen naar buiten te schuiven kan het huis worden verlengd tot ongeveer 12 m.

Opinie Jeroen Apers - Uitschuifbaar tuinhuis, Caspar Schol

Opinie Jeroen Apers - Uitschuifbaar tuinhuis, Caspar Schol

Opinie Jeroen Apers - Uitschuifbaar tuinhuis, Caspar Schol

Caspar Schols over zijn project “Het grootste deel van het huis heb ik in mijn moeders garage gemaakt als een ‘bouwpakket’. Het nam ongeveer vier maanden in beslag. Na het afronden van het skelet hebben vrienden en familie mij geholpen om het op de locatie op te bouwen. De afbouw nam twee maanden in beslag.”

 

Reageer op dit artikel