blog

Blog – Rond bedrijfspand van Niverplast met BREEAM****

Architectuur

Het ontwerp van het bedrijfspand Niverplast is een bijzonder ontwerp, waarbij direct de ronde vormgeving in het oog springt. Het ontwerp van 100m doorsnede is voorzien van accentueringen bij de entree, maar ook het boven het hoofdvolume uitstekende kantoor is een blikvanger. De kantooromgevingen bevinden zich in het midden van het ronde volume wat zeer kenmerkend is voor dit gebouw.

Blog – Rond bedrijfspand van Niverplast met BREEAM****

Goede detaillering met 15 jaar garantie

De gehele buitengevel is bekleed met WaxedWood Siberisch lariks. Inspiratie voor de keuze van deze gevel hebben de opdrachtgevers en het bouwbedrijf Nieuwenhuis gehaald uit reeds gerealiseerde projecten met deze houtsoort. Hiervoor bezochten ze het nieuwe bedrijfspand van Brink Climate Systems.

Foreco_Opinie_Commercieel_Niverplast
Foreco was verantwoordelijk voor de levering en montage van het hout voor de gevel en het plafond. Met expertise en hoogwaardige houtproducten kan Foreco een volledig concept bieden. Het hout was op eigen locatie geproduceerd waarna zusterbedrijf Foreco Houtconstructies het hout heeft gemonteerd. Door een goede voorbereiding waarbij veel aandacht is besteed aan het optimaliseren van de houtkeuze, maatvoering, kwaliteit en montagedetails is de uitvoering uitermate goed verlopen. Door de hoge kwaliteit kan Foreco een onderhoudsvrije garantie bieden van vijftien jaar op het hout.

Niverplast_Foreco Houtconstructies 

Inspiratie door kleurtransformatie

Inspiratie voor deze gevel hebben de opdrachtgevers en het bouwbedrijf gehaald uit reeds gerealiseerde projecten met WaxedWood. Deze laten zien hoe het hout zich in de loop van de jaren gedraagt en de kleurverandering die WaxedWood ondergaat door weersinvloeden; van groenbruin naar warmbruin waarna het vergrijsd.

Foreco_Opinie_Commercieel_Niverplast 

BREEAM****

Voor de nieuwbouw was het belangrijk om duurzaam te bouwen. Het gebouw heeft een BREEAM **** certificaat, waarmee men kan laten zien dat een gebouw functioneel, economisch haalbaar én duurzaam kan zijn. De houten gevelbekleding van Foreco heeft bij diverse categorieën waarop beoordeeld was een positieve bijdrage kunnen leveren.

Foreco_Opinie_Commercieel_Niverplast 

Niverplast 

Niverplast is bekend als ontwerper en producent van volautomatische verpakkingslijnen voor de voedingsindustrie en bekend als leverancier van verpakkingsmaterialen voor dezelfde voedingsindustrie. Meer informatie: www.niverplast.com

Foreco_Opinie_Commercieel_Niverplast 

Reageer op dit artikel