blog

Blog – Light of Life Kapel in Gapyeong

Architectuur

In het Zuid-Koreaanse Gapyeong op 30 kilometer van Seoul, staat de Light of Life kapel van Shinslab Architecture en IISAC. De indrukwekkende ruimte heeft een bijzondere lichtinval door de hangende boomstammen.

Blog – Light of Life Kapel in Gapyeong

Het gebouw staat in het midden van een centrum voor gepensioneerde missionarissen van de Protestantse en Presbyterian geloofsgemeenschap van de Nam Seoul Grace Church. De kapel is bedoeld voor gebed en overpeinzingen. Het centrum heeft ruimte voor 100 gasten die behoefte hebben aan een religieus retraite. Daarnaast is er een restaurant en een café. 

Opinie Jeroen Apers Light of Life Korea 

Opinie Jeroen Apers Light of Life Korea
De bouw van de tempel begon in 2008 na de gift van een groot aantal boomstammen van Siberisch red cedar door een in Rusland en Korea werkende zakenman.

Opinie Jeroen Apers Light of Life Korea

Opinie Jeroen Apers Light of Life Korea

Onderscheid tussen binnen en buiten

Om de impact van het gebouw op het bergachtige en beboste terrein te verminderen is getracht het project zoveel mogelijk te laten samensmelten met zijn omgeving. Het begane grond oppervlak bedraagt 1500 m2 en ligt op het meest vlakke deel van het perceel. De ligging is op het zuiden gericht om zoveel mogelijk gebruik te maken van het uitzicht op de locatie. Voor de buitenbekleding is gebruik gemaakt van reflecterende en transparante materialen zoals glas en polycarbonaat.

Opinie Jeroen Apers Light of Life Korea
De kapel, de grote binnenruimte toont een wereld apart en vormt zijn eigen universum. De Protestantse leer verbiedt alle vormen van afgoderij, dus ook geen schilder- en beeldhouwkunst in de gebedshuizen. De geplaatste boomstammen vormen desondanks een spektakel, zonder af te doen aan de protestantse achtergrond.

Opinie Jeroen Apers Light of Life Korea

 Opinie Jeroen Apers Light of Life Korea

Reageer op dit artikel