blog

Architectuur van Türkmenbaşy

Architectuur

Turkmenistan was ooit een belangrijke stop op de zijderoute. Stille getuigen zijn de 2000 jaar oude architectuur hoogstandjes. Sinds de val van de Sovjet Unie, is de hoofdstad van Turkmenistan, Ashgabat, een futuristisch land geworden met vrij internet en soms verbazingwekkende architectuur.

Architectuur van Türkmenbaşy

 

De laatste Eerste Secretaris van de Turkmeense Communistische Partij, genaamd Saparmurat Niyazov (later bekend als Türkmenbaşy dat ‘Leider van Turkmenen betekent), werd de eerste president van het zelfstandige land tot zijn dood in december 2006.

In deze 15 jaar stichtte hij een van de meest onderdrukte landen ooit, ging terug naar het Turkmeense alfabet, vernoemde alle maanden en dagen naar zijn familie en bouwde een supermoderne hoofdstad, vergelijkbaar met Astana. (via ryanpanos)

Bekijk onderstaand de resultaten van zijn architectonisch inzicht:

 Blog Jeroen Apers, Architectuur van Turkmenbasy

 Blog Jeroen Apers, Architectuur van Turkmenbasy

 Blog Jeroen Apers, Architectuur van Turkmenbasy

 Blog Jeroen Apers, Architectuur van Turkmenbasy

 Blog Jeroen Apers, Architectuur van Turkmenbasy 

 Blog Jeroen Apers, Architectuur van Turkmenbasy

 Blog Jeroen Apers, Architectuur van Turkmenbasy

 Blog Jeroen Apers, Architectuur van Turkmenbasy

 Blog Jeroen Apers, Architectuur van Turkmenbasy 

 

Reageer op dit artikel