blog

Wat biedt de straat?

Architectuur

Als architect kijk je in een straat niet naar de producten in de etalages, maar naar de etalages zélf; de compositie van de gevels, de functionaliteit, de materialisering en de constructie, maar ook naar boven, naar de context. Hoe past de etalage in de gevel of in de straat? Ook als skater kijk je niet naar wat de winkels te bieden hebben, maar naar wat de straat te bieden heeft.

Wat biedt de straat?

De bankjes, de tegels en de omgeving met zijn hoogteverschillen analyseer en bestudeer je op bruikbaarheid. Het is dus niet gek dat een skater eveneens kijkt naar wat niet mogelijk is. Dit gebied zie ik als de overgang tussen architectuur en skateboarden. Zoals een fotograaf van lens wisselt, bekijkt een architect of een skater zijn wereld met een blik die inzoomt op wat bruikbaar is en filtert wat onbelangrijk is. Rubén Dario Kleimeer, architectuurfotograaf en poolskater, vindt in zijn serie ‘Ollie Impossible’ nieuwe typologieën,  waarin een legio aan mogelijkheden in besloten ligt.

Reageer op dit artikel