blog

Grote stappen, snel thuis

Architectuur

Laat ik voorop stellen dat ik een groot liefhebber ben van kleur. Kleuren werken bij mij als een magneet. Hoe meer verzadigd de kleur is, hoe beter het is.

Grote stappen, snel thuis

 

 

 

 

 

Toch sta ik sceptisch tegenover [te] bont gekleurde architectuur, zoals hier bij het nieuwe Fioretticollege in Hillegom. Ik vraag me af wat er gebeurt als de zon achter een wolk gaat, de zonneschermen worden opgetrokken en de kleur verdwijnt. Blijft er dan nog wat over van het ontwerp? Eigenlijk vind ik het allemaal ‘grote stappen, snel thuis’.

 def_heiko _Groot

Ik denk dat deze vraag mede wordt opgeroepen door mijn opleiding op de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft waar mij is geleerd om maquettes in het wit te bouwen, zodat het ontwerp en de vorm beter bestudeerd kunnen worden. Ik ben deze gedachten onbewust gaan toepassen bij de beoordeling van de gebouwde omgeving om mij heen.

Vreemd dat deze gedachte niet naar boven komt bij het zien van een bos oranje tulpen of bij een dame met rood haar. Misschien is het goed om mijn sceptische kijk van tijd tot tijd te temperen en te genieten van de dingen zoals ze op dat moment zijn.

Reageer op dit artikel