blog

Onverwachte ontmoeting

Architectuur

Mijn trein vertrok om zesentwintig over. Ik had nog een paar minuten om wat rond te wandelen in de nieuwe stationshal op Utrecht Centraal. <br><br>Zoals zo vaak richtte ik mijn camera op van alles en nog wat. Uiteindelijk maakte ik een foto van de nieuwe buitengevel. Ik keek, maar ik zag niet.

Onverwachte ontmoeting

 

 

Achter mij vroeg iemand wat ik fotografeerde. Ik draaide mij om en zag een oudere, naar ik dacht, dakloze man. Hij vroeg niet naar geld, maar stelde een vraag over de noodzaak van de achter de gevel aangebrachte verlichtingsband en of deze verlichting misschien tijdelijk was.

Ik had een foto gemaakt maar de verlichting totaal niet opgemerkt. Een goed antwoord kon ik niet geven. We vervolgden allebei onze reis. De dakloze ging richting Hoog Catharijne ik liep naar spoor 18.

Het was een onverwachte ontmoeting met een leraar die mij verder bracht in het voortgaande proces van het leren kijken.

Stationshal Utrecht - Fotoblog Heiko_Bertram 

 

Reageer op dit artikel