artikel

Bijzondere gevel met Dekton schubben voor Gunni & Trentino Flagshipstore in Madrid

Architectuur

Partnerartikel – Het nieuwe hoofdkantoor van Gunni & Trentino is gesitueerd in de omgeving van de beroemdste straat van Madrid. De interieurontwerpers, gespecialiseerd in high-end interieur designprojecten, transformeerde samen met architectenstudio Mendoza + Simal het bestaande gebouw tot een waar icoon dat een nieuwe vorm geeft aan het stedelijke landschap van deze bijzondere locatie tussen de Paseo de la Castellana en de Paseo de la Habana in Madrid.

Tekst: Cosentino
Foto’s: Miguel Fernández-Galiano

De natuur als inspiratie Geïnspireerd door de schubben van een vis, wordt het raamloze gebouw dat rust op een zwarte basis omkleedt door zeshoekige hexagon panelen in een opeenvolgend patroon. Met de uitstraling van de gevel worden ook de waarden van Gunni & Trentino gereflecteerd: kwaliteit, exclusiviteit, kracht, elegantie en tijdloosheid. Voor de gevelbekleding is gekozen voor Dekton, een ultracompact materiaal ontwikkeld door Cosentino. Omdat het gewicht en volume beperkt is, kan het materiaal perfect worden aangepast aan de wensen van de architect en aan het unieke design dat moest voldoen aan de hoge precisie eisen.

Door de lichte scheiding tussen de hexagonpanelen onderling, lijken de panelen in de lucht te zweven

Ingetogen en elegant

In contrast met de helderwitte hoofdgevel – bestaande uit 600 vierkante meter Dekton in de speciaal ontwikkelde kleur Popular Warm – is de gevel aan de achterzijde van het gebouw ontworpen als een sobere behuizing met meer dan 100 vierkante meter Dekton in de matzwarte kleur Domoos. Dit geeft de achtergevel die een binnenplaats omringt een ingetogen en elegante uitstraling.

Deze elementen kunnen op groot formaat  worden geproduceerd in de gewenste afmeting. Dit vereenvoudigt de detaillering van de gevels en vermindert de voegen tussen de panelen, met als resultaat een egaal en gelijkmatig oppervlak. Deze hoge precisie is vooral zichtbaar op de hoeken van het gebouw, waar de gereduceerde dikte van de gevelpanelen volumes creëert die een uitdrukking zijn van geometrische zuiverheid en materiaal abstractie.

Dekton® by Cosentino is een ultracompact oppervlak dat op veel manieren kan worden ingezet voor geveltoepassingen. De indrukwekkende esthetiek is gecombineerd met uitstekende technische eigenschappen die Dekton® kenmerken: bestendigheid tegen UV-stralen, slijtage, vlekken, krassen en plotselinge temperatuurverschillen.

Architecten: Armando Gutiérrez Garcia – Mendoza (Mendoza + Simal Arquitectos
Opdrachtgever: Gunni & Trentino
Gevelsysteem: Wandegar

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Cosentino.

Reageer op dit artikel