artikel

60 secondes met Herman Hertzberger: Van Eyck zou dit niet overleefd hebben

Architectuur

60 secondes met Herman Hertzberger: Van Eyck zou dit niet overleefd hebben
Herman Hertzberger. Beeld Haaf Visual

Door Harm Tilman – Vanavond neemt Herman Hertzberger de ARC19 Oeuvre Award in ontvangst. De jury onder leiding van Madeleine Maaskant kent Hertzberger deze Award onder meer toe vanwege zijn grote betrokkenheid bij de gebouwde omgeving. In de aanloop naar de prijsuitreiking spraken wij uitgebreid met Herman Hertzberger. Deze week: Van Eyck zou dit niet overleefd hebben.

Over een periode van meer dan zes decennia werkte Herman Hertzberger aan uiteenlopende projecten. Voor dit oeuvre krijgt Hertzberger vanavond in Amsterdam de ARC19 Oeuvre Award uitgereikt. We vroegen Herman hoe hij aankijkt tegen de transformatie van gebouwen.

Hertzberger verwijst naar het Burgerweeshuis door Aldo van Eyck. Daar is inmiddels een kantoor in gevestigd. “Van Eyck zou dit niet overleefd hebben, maar het gebouw overleeft het wel natuurlijk,” aldus de architect.

Lees ook

Reageer op dit artikel