artikel

60 secondes met Herman Hertzberger: We moeten jonge architecten hebben

Architectuur

60 secondes met Herman Hertzberger: We moeten jonge architecten hebben
Herman Hertzberger. Beeld Haaf Visual

Door Harm Tilman – Herman Hertzberger neemt dit jaar de ARC19 Oeuvre Award in ontvangst. De jury onder leiding van Madeleine Maaskant kent Hertzberger deze Award onder meer toe vanwege zijn grote betrokkenheid bij de gebouwde omgeving. In de aanloop naar de prijsuitreiking spraken wij uitgebreid met Herman Hertzberger. Deze week vertelt hij over het begin van zijn carrière.

Over een periode van meer dan zes decennia werkte Herman Hertzberger aan uiteenlopende projecten. Voor dit oeuvre krijgt Hertzberger op 7 november 2019 in Amsterdam de ARC19 Oeuvre Award uitgereikt. We vroegen Herman hoe hij in het begin van zijn carrière aan zijn opdrachten kwam.

“Ik heb veel geluk gehad in mijn leven,” aldus Hertzberger. Hij vertelt hoe er aan het begin van zijn carrière twee opdrachtgevers naar hem toekwamen. Eind zestigers jaren was er niet veel concurrentie, terwijl er wel vraag was naar jonge architecten. Zo kwam hij aan de opdracht voor De Drie Hoven in Amsterdam en Centraal Beheer in Apeldoorn.

Lees ook

Reageer op dit artikel