artikel

60 secondes met Herman Hertzberger: Trapleuningen en speeltuinen

Architectuur

60 secondes met Herman Hertzberger: Trapleuningen en speeltuinen
Herman Hertzberger. Beeld Haaf Visual

Door Harm Tilman – Herman Hertzberger neemt dit jaar de ARC19 Oeuvre Award in ontvangst. De jury onder leiding van Madeleine Maaskant kent Hertzberger deze Award onder meer toe vanwege zijn grote betrokkenheid bij de gebouwde omgeving. In de aanloop naar de prijsuitreiking spraken wij uitgebreid met Herman Hertzberger. Deze week vertelt hij over een goed ontwerp van trapleuningen en speeltuinen.

Over een periode van meer dan zes decennia werkte Herman Hertzberger aan uiteenlopende projecten. Voor dit oeuvre krijgt Hertzberger op 7 november 2019 in Amsterdam de ARC19 Oeuvre Award uitgereikt. We vroegen Herman hoe hij aankijkt tegen de detaillering van speeltuinen en trapleuningen.

“De trapleuning is voor mij een ultieme test of je een goede architect bent,” aldus Hertzberger. Hij benadrukt dat het van belang is om een leuning goed vast te kunnen houden, maar dat veel architecten daar helaas geen aandacht voor hebben in het ontwerp.

Lees ook

Reageer op dit artikel