artikel

60 secondes met Herman Hertzberger: Ondergang van de sociale huurwoning

Architectuur

60 secondes met Herman Hertzberger: Ondergang van de sociale huurwoning
Herman Hertzberger. Beeld Haaf Visual

Door Harm Tilman – Herman Hertzberger neemt dit jaar de ARC19 Oeuvre Award in ontvangst. De jury onder leiding van Madeleine Maaskant kent Hertzberger deze Award onder meer toe vanwege zijn grote betrokkenheid bij de gebouwde omgeving. In de aanloop naar de prijsuitreiking spraken wij uitgebreid met Herman Hertzberger. Deze week vertelt hij over de ondergang van de sociale huurwoning.

Over een periode van meer dan zes decennia werkte Herman Hertzberger aan uiteenlopende projecten. Voor dit oeuvre krijgt Hertzberger op 7 november 2019 in Amsterdam de ARC19 Oeuvre Award uitgereikt. We vroegen Herman hoe hij aankijkt tegen de ondergang van de sociale woningbouw.

“Dat hele idee van sociale woningbouw is helemaal weg,” aldus de architect. Sociale woningbouw komt nog wel in de begroting te staan, maar valt weg als een project vervolgens onder druk komt te staan.

Lees ook

Reageer op dit artikel