artikel

De menselijke factor als sfeermaker

Architectuur

De menselijke factor als sfeermaker

Partnerartikel – Ahead of change: Dat is waar Ordina, de grootste onafhankelijke IT-dienstverlener in de Benelux, voor staat. Het bedrijf helpt haar klanten de verandering voor te blijven op basis van een excellente dienstverlening, waarbij de Ordina-medewerkers vooroplopen in hun vak. Dat vraagt onder andere om een optimale werkplek. De IT-specialist schakelde projectinrichter Rohde & Grahl in voor een volledige make-over van de eerste verdieping van het hoofdkantoor in Nieuwegein. De uitdaging? Het creëren van een samenwerkingshub, waarin ontmoeting en samenwerking tussen medewerkers onderling, maar ook met klanten wordt gestimuleerd, en een werkomgeving die aansluit bij en voldoet aan de duurzaamheidsambities van Ordina.

Voor de start van de verbouwing, vroeg Ordina een consultancybureau onderzoek te doen naar de cultuur binnen het bedrijf. “De uitkomsten van dit onderzoek waren zeer waardevol voor de directie van het bedrijf”, zegt Sandra Foppen, Manager Designstudio en Interieurontwerper van Rohde & Grahl. “Voor de Ordina-medewerkers zijn het de collega’s, de manier van samenwerken en de openheid naar elkaar toe, die bepalend zijn voor de bedrijfscultuur.”

Met deze waardevolle informatie als basis, benaderde Ordina vervolgens Rohde & Grahl voor de grootschalige verbouwing. Het pilotproject bood Rohde & Grahl een uitgelezen kans haar complete visie op ‘Working Well’ in de praktijk tot uiting te brengen. Foppen zette vroeg in het ontwerpproces daartoe de eerste stap. “De medewerkers van een bedrijf zijn de meest kostbare investering. En net als elk bedrijf is ieder mens uniek. Om een werkomgeving te ontwikkelen, die past bij jouw mensen én jouw bedrijf, is het belangrijk om de wensen van de hoofdgebruikers te kennen.”

Foppen organiseerde een workshop, waarin de ideeën, wensen en vereisten van de medewerkers werden verzameld. De uitkomsten van deze sessie vormden de pijlers voor het nieuwe interieurconcept. “De centrale vraag bij alles wat we doen is: ‘Hoe kunnen we onze klanten optimaal laten presteren?’. Vanuit die visie creëren we unieke, inspirerende en duurzame werkomgevingen op maat.”


De uitdaging voor Rohde & Grahl bij de volledige make-over van de eerste verdieping van
het hoofdkantoor van Ordina in Nieuwegein was het creëren van een samenwerkingshub

Met de werknemers om tafel

“Bij veel bedrijven zien we dat het in deze tijd moeilijk is om mensen te vinden en te behouden. Voor Ordina geldt dat het merendeel van de Ordina consultants in teams bij de klant op locatie voor een opdracht is. Juist daarom is het belangrijk om een goede basis te hebben voor deze collega’s op het hoofdkantoor voor overleg, meetups of bijeenkomsten”, benadrukt Foppen. “De menselijke factor wordt steeds belangrijker. Mensen willen in een fijne omgeving werken, een omgeving die hen prikkelt en stimuleert. Daarom zijn we heel bewust met de mensen om tafel gegaan. Waar word je blij van op dit moment? Welke verbeterpunten zie je? Welke materialen zie je graag terugkomen in het interieur? Het zo ontstane ontwerpplan bood de directie tal van nieuwe inzichten. Uiteindelijk omarmde het directieteam het verhaal van haar mensen en ging zij hierin mee.”

De betrokkenheid vanuit de organisatie ervaarde Foppen als een belangrijke meerwaarde. “Door de mensen die de ruimte gaan gebruiken te betrekken bij het opstellen van een interieurplan, krijgt een ingrijpende verbouwing draagvlak.” En ingrijpend was het gehele proces. “De verdieping bestond als het ware uit vier verschillende, losse verdiepingen. Klein, onoverzichtelijk, donker; niet een hele fijne plek om te werken. In de oude situatie werkten de Ordina-afdelingen op de kantoorverdieping vooral naast, in plaats van mét elkaar.” De gedeelde wens van de medewerkers en directie voor het nieuwe design was duidelijk: werken in een lichte, open en transparante werkomgeving.

Lourdes Fernandez, projectmanager bij Ordina en nauw betrokken bij de verbouwing, voegt eraan toe dat de nieuwe werkomgeving vooral ontmoeting tussen de afdelingen moet stimuleren. “In het voortraject heeft Rohde & Grahl goed geluisterd naar de wensen die leefden op onze afdelingen en de emoties aangevoeld van onze medewerkers. Ook kregen zij de ruimte om voorkeuren voor onder meer kleur- en materiaalgebruik aan te geven. Deze zijn daarna zo goed vertaald in het ontwerp dat we daar vrijwel niets meer op aan te merken hadden.” Foppen: “Eigenlijk zijn we helemaal opnieuw begonnen, als ontwerper kon ik al mijn energie kwijt in dit project.”

De afgesloten spreek- en vergaderkamers worden bij de omgeving betrokken door grote, glazen wanden en geaccentueerd door opvallende vloeren en donkere tinten op de wanden en plafonds

Een vlekkeloze samenwerking

Na het volledig casco maken van de eerste verdieping, werd met een bouwteam – gevormd door bestaande en nieuwe suppliers van Ordina – wekelijks de planning doorgenomen. “Dat liep als een trein”, kijkt Fernandez terug. “Sandra en Anton de Block, Senior Working Well-consultants van Rohde & Grahl, hebben tijdens de werkzaamheden doorlopend meegekeken en voor uitvoerende partijen een adviserende rol vervuld. Die samenwerking verliep super.” De diepe, donkere vleugels verdwenen en muren werden letterlijk neergehaald om de verdieping te transformeren tot één heldere, open ruimte, waarin collega’s elkaar zien en ontmoeten. “Daarnaast is ook aan de behoefte voldaan om in alle rust en privacy te kunnen werken en overleggen”, stipt Fernandez aan.

Fris, licht en wit. Dat is de toonzetting in de nieuwe, gezamenlijke werkruimten van Ordina. De looplijn in de gangen is vloeiend en een aantal houten en groene wandelelementen haalt de diepte optisch uit de vleugels. “Daarmee wordt de verbinding tussen de afdelingen en medewerkers extra ondersteund”, zegt Foppen. “De afgesloten spreek- en vergaderkamers worden bij de omgeving betrokken door grote, glazen wanden en geaccentueerd door opvallende vloeren en donkere tinten op de wanden en plafonds.”

Op maat van de mens

Waar de werkzones duidelijk te herkennen zijn aan frisse, lichte kleuren, koos Foppen er bewust voor de ontmoetingszones een eigen identiteit te geven. “Zo worden de verschillende functies van de ruimtes direct duidelijk en voorzien zij in de behoefte van de gebruiker. We hebben uiteindelijk een omgeving gecreëerd die écht op maat van de medewerkers is gemaakt.”

“Het leuke aan het gehele proces dat we hebben doorlopen, is dat de medewerkers erg betrokken raakten bij het ontwerp”, merkte Foppen. “Ze waren tijdens de verbouwing nieuwsgierig of het echt zou worden zoals het aan hen was gepresenteerd. Het mooiste compliment dat we hebben gehad, is dat het eindresultaat precies zo was als de impressies. Hieruit bleek dat we gezamenlijk hebben gerealiseerd, waar eenieder zich hard voor heeft gemaakt in het voortraject.”

Advertorial Rohde & Grahl

Werken in een lichte, open en transparante werkomgeving was de eenduidige wens van de medewerkers en directie

Fernandez kan zich vinden in deze woorden. “Er is heel goed naar onze wensen en eisen geluisterd en deze zijn passend vertaald in het ontwerp; ik kan niets bedenken dat ik een volgende keer anders zou willen doen in een proces als dit.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rohde & Grahl.

 

 

 

[1_DSC_9062 en 2_DSC_8924 (naast elkaar met een bijschrift)]

De uitdaging voor Rohde & Grahl bij de volledige make-over van de eerste verdieping van het hoofdkantoor van Ordina in Nieuwegein was het creëren van een samenwerkingshub

 

 

 

Reageer op dit artikel