artikel

Populaire trends voor het creëren van een onderhoudsvrij gebouw

Architectuur

Populaire trends voor het creëren van een onderhoudsvrij gebouw

Partnerartikel – Een vastgoedinvesteerder doet er verstandig aan om bij de ontwikkeling van een project te kiezen voor materialen die ervoor zorgen dat het gebouw in de toekomst zo min mogelijk onderhoud nodig heeft.

Dit is natuurlijk geen eenvoudige opgave en hiervoor zijn échte vakmensen nodig. Investeren in onderhoudsarme producten zorgt ervoor dat je niet over enkele jaren met torenhoge onderhoudskosten zit opgescheept. Het gebruik van onderhoudsvrije lak en verf zal hier zeker aan bijdragen. Ga in gesprek met de aannemer en bespreek hoe hij te werk gaat.

Zoek een goede aannemer

De zoektocht naar een goede aannemer is de eerste belangrijke stap. Veel aannemers zijn op de hoogte van trends omtrent duurzaamheid. Probeer in contact te komen met een aannemer die zich op dit gebied profileert. Hier is vaak een prijskaartje verbonden, want zij werken met kwalitatief hoger en veelal duurder materiaal. Lees om de betrouwbaarheid van aannemers te checken de recensies die op diverse website zijn te vinden.

Beton

In de utiliteitsbouwwordt vaak gebruik gemaakt van prefab beton. Deze betonsoort staat bekend om zijn kwaliteit, waarde en brandveiligheid. Prefab beton beschikt over een aantal voordelen waardoor duurzaam bouwen bijna vanzelfsprekend is. Beton is robuust en kan  nauwelijks worden beschadigd waardoor het onderhoudsvrij is. Beton brandt niet en er hoeven dus geen extra brandwerende voorzieningen worden aangebracht. Omdat beton weinig energie vraagt is het ook duurzaam. Betonnen gebouwen kenmerken zich namelijk door hun accumulerend vermogen. Accumulerend vermogen betekent dat betonnen gebouwen in de zomermaanden koel en in de wintermaanden goed op temperatuur zijn te houden. Met als gevolg dat er minder gebruik hoeft te worden gemaakt van de verwarming en dat er minder energie wordt verbruikt. Ten slotte is het materiaal milieuvriendelijk omdat er na de levensduur van een gebouw weinig schadelijke afvalstoffen worden gedumpt.

Sikkens Rubbol kopen

Een populaire trend is de onderhoudsvrije verf en lak van Sikkens. Sikkens Rubbol SB is een veelgebruikt soort verf. Deze verf is duurzaam, wind en weerbestendig. Rubbol SB is een dikke stroperige verf, hierdoor is het onderhoudsvrij en gaat tot wel 8 jaar mee. Als er veel moet worden geschilderd, kun je het beste een aannemer zoeken die met Sikkens verf werkt. Heeft de schilder zelf geen Sikkens Rubbol? Dan adviseren wij om deze verf zelf te kopen. Uiteraard kan dit eenvoudig online worden besteld.

Dit artikel is gesponsord door Verf.nl.

Reageer op dit artikel