artikel

Vijf hoge woontorens door MVRDV

Architectuur

Vijf hoge woontorens door MVRDV
Beeld MVRDV / REDVERTEX

MVRDV sleept de ene na de andere opdracht voor hoge woontorens binnen. Op dit moment werkt het Rotterdamse bureau aan een groot aantal hoogbouwprojecten in binnen- en buitenland. Van Amsterdam tot Den Haag en van Moskou tot Tirana. Wij zetten vijf bijzondere woontorens door MVRDV voor je op een rij.

Valley in Amsterdam

Aan de Zuidas in Amsterdam komt het multifunctionele gebouw Valley te staan. Het multifunctionele gebouw combineert woningen met voorzieningen en kantoren. Met dit project moet de Zuidas volgens haar directeur Klaas de Boer een omslag maken van kantoorgebied naar gemengde, aantrekkelijke leefomgeving.

Beeld MVRDV 

Opvallend zijn de ruime erkers met veel ruimte voor groen. Het gebouw is voor een groot deel openbaar toegankelijk. De publieke ruimte moet straks letterlijk door – en over – het gebouw stromen. Oplevereing van de Valley staat gepland in 2021. Lees verder >

Grotiustorens in Den Haag

Op de Grotiusplaats in het centrum van Den Haag komen twee nieuwe woontorens te staan. De nog onbenutte plek is een belangrijke schakel tussen het stationsgebied, het achterliggende Bezuidenhout en het Beatrixkwartier. In het ontwerp van MVRDV wordt de lagergelegen snelweg naast de Grotiusplaats overdekt en getransformeerd tot een mooi park.

Grotiusplaats Den Haag MVRDV

Beeld MVRDV

De torens zullen al van veraf herkenbaar zijn door de een kroon. Die kroon bestaat uit een driedimensionaal landschap van terrassen en groen, ontworpen op de oriëntatie van de zon en het zicht op de binnenstad en de zee. Onlangs is gestart met de bouw van het project. De oplevering staat gepland voor 2022. Lees verder >

Monografie Architectuur over ‘Wonen in hoge dichtheid’

Monografie Architectuur

Er verrijzen steeds meer hoogbouwprojecten in Nederlandse steden. In deze monografie bespreken we de kansen die deze vorm van verdichting biedt.
Lees meer >

Red7 in Moskou (Rusland)

MVRDV werkt aan een multifunctioneel complex in het centrum van Moskou. Het silhouet is geïnspireerd op de naburige constructivistische gebouwen. Met dit complex wil het Rotterdamse bureau een nieuwe vormentaal en materialiteit verkennen.

MVRDV_Moskou_Silhouette_Beeld_MVDRV

Beeld MVRDV

De bovenste verdiepingen zijn geschikt voor appartementen in een verscheidenheid aan typologieën en maten. Een modulair systeem zorgt voor een verscheidenheid aan vormen en inrichting van de typologieën, terwijl dit tegelijkertijd ook compacte en ruime appartementen mogelijk maakt. De oplevering van het project staat gepland voor 2022. Lees verder >

The Modernist in Rotterdam

Op de plek van het voormalige Weenapoint-complex in Rotterdam komt The Modernist te staan. Twee hoge torens bieden ruimte aan 200 tot 300 woningen. In de gevel zijn de verschillende functies duidelijk herkenbaar met elk een eigen identiteit.

MVRDV_Kruisplein_Rotterdam_Impressie Mozses

Beeld Mozses

Dit plan vormt het sluitstuk van de transformatie van het Weenapoint. Daarvoor zal het bestaande gebouw aan het Kruisplein gesloopt worden ten behoeve van het plan van MVRDV. De oplevering van dit project staat gepland voor 2022. Lees verder >

Downtown One in Tirana (Albanië)

In het hart van Tirana in Albanië zijn de bouwwerkzaamheden begonnen aan DownTown One. De 37 verdiepingen tellende toren, ontworpen door MVRDV, is met bijna 140 meter de hoogste van Albanië.

Beeld MVRDV / REDVERTEX

De kantoren en woningen hebben verschillende dieptes, terrassen en uitkragingen. Samen zorgen ze voor een gevel met een bijzonder reliëf, waarin de geografische hoogtekaart van Albanië te herkennen is en waarbinnen elke woning een dorp of stad representeert. Het gebouw zal naar verwachting in 2024 worden opgeleverd. Lees verder >

 

 

Reageer op dit artikel