artikel

Vijf villa’s in een landschappelijke omgeving

Architectuur

Vijf villa’s in een landschappelijke omgeving
Veranda west, herfst. Foto: Igor Kozlowski

Voor veel architecten is het een droom om een mooie villa te mogen ontwerpen. En het liefste is dat een villa in een bijzondere, landschappelijke omgeving. In deze vijf projecten zoeken de bureaus naar verschillende manieren om de interactie tussen architectuur en landschap te versterken.

 

Familiehuis aan de Dommel door MAS architectuur en Lies Willers

Daan ter Avest en Lies Willers ontwierpen als gelegenheidsduo een woonhuis. De villa werd in nauwe samenspraak met de opdrachtgevers ontworpen volgens het lean-model. Deze analytische aanpak van het ontwerpproces resulteerde in een bijzonder ruimtelijk woonhuis waar architectuur en interieur elkaars equivalenten zijn. Lees verder >

Familiehuis aan de Dommel in Son en Breugel door MAS architectuur en Lies Willers, beeld Mike Bink

Familiehuis aan de Dommel in Son en Breugel door MAS architectuur en Lies Willers, beeld Mike Bink

 

Tiny Holiday Home in Vinkeveen door i29 interior architects en Chris Collaris

Aan de Vinkeveense plassen hebben i29 interior architects en Chris Collaris een Tiny Holiday Home gerealiseerd. Met een oppervlakte van slechts 55 vierkante meter gaat het huis overal een directe relatie aan met het omliggende natuurgebied. De slimme indeling zorgt voor een optimaal gebruik van alle ruimtes. Lees verder >

Tiny Holiday Home in Vinkeveen door i29 interior architects en Chris Collaris, beeld Ewout Huibers

Tiny Holiday Home in Vinkeveen door i29 interior architects en Chris Collaris, beeld Ewout Huibers

 

Villa Zeist 2 door HofmanDujardin

Gelegen tussen de naaldbomen geeft een heldere horizontale lijn een sterk eigen karakter aan Villa Zeist 2. Een betonnen luifel verbindt verschillende bakstenen volumes die nauwkeurig beantwoorden aan de wensen van de opdrachtgevers. HofmanDujardin ontwierp hun huis als een serie geschakelde kamers die privacy en geborgenheid biedt aan de familie en zich tegelijk opent naar het bos en de lucht. Lees verder >

Villa Zeist 2 door HofmanDujardin, beeld Matthijs van Roon

Villa Zeist 2 door HofmanDujardin, beeld Matthijs van Roon

 

Villa Veranda in Istebna (PL) door Blueroom

Vernacular villa in de Poolse bergen vindt een interessante balans tussen regionale archetypische ontwerpvoorschriften en eigentijdse wensen van de opdrachtgever. De woning heeft rondom een genereuze veranda. Samen met de vrijwel geheel te openen glazen gevel ontstaat zo een fenomenaal uitzicht op de omliggende bergen. Lees verder >

Doorzicht veranda woonkamer veranda, beeld Igor Kozlowski

 

Meerhuis Groningen door Onix NL

Het Meerhuis is gepositioneerd aan het einde van een landtong in Meerstad te Groningen. De toegangsweg eindigt in de tuin van de kavel. Het houten huis met golvende dakpannen is ontworpen vanuit de traditie van gebintenbouw en is onderdeel van het manifest ‘gebinteergebegint’. Vanuit de adoratie van de plek met zijn uitzicht heeft het huis een grote transparantie naar het water. Lees verder >

Meerhuis Groningen door Onix NL, beeld Peter de Kan

 

 

Reageer op dit artikel