artikel

Vijf best bekeken projecten Architectuur van de afgelopen maand

Architectuur

Vijf best bekeken projecten Architectuur van de afgelopen maand
Restaurant ‘Under’ in Lindesnes Noorwegen door Snøhetta, beeld Ivar Kvaal

Door Marieke Giele – Voor veel architecten is het bekijken van projecten een belangrijke vorm van inspiratie of juist ontspanning. Afgelopen maand werd vooral het onderwater-restaurant ‘Under’ door Snøhetta goed ontvangen. Maar ook een aantal bijzondere woningbouwprojecten trok de aandacht van onze lezers.

Vorige maand is in het zuiden van Noorwegen het onderwater-restaurant ‘Under’ geopend. Bijzonder is de manier waarop het restaurant half-verzonken in de zee ligt. Daarmee is het Europa’s eerste onderwater-restaurant, waar gasten met uitzicht op de zeebodem kunnen genieten van een uniek diner.

Opvallend is het grote aantal woningbouwprojecten dat de aandacht trekt van onze lezers. Zo was er veel interesse voor het appartementencomplex Freebooter op het Zeeburgereiland Amsterdam. Hier heeft GG-loop een extravagant project gerealiseerd met veel verwijzingen naar de scheepsbouw.

Ook kleine woningen voor particuliere opdrachtgevers doen het goed op onze website. Afgelopen maand vielen zowel de Schuurwoning in Werkhoven als Villa MNRS in Eindhoven op. Beide projecten zijn op een zeer zorgvuldige manier tot in detail uitgewerkt.

Wil je ook projecten met ons delen? Dat kan eenvoudig via deArchitect.nl

1. Restaurant ‘Under’ in Lindesnes Noorwegen door Snøhetta

In Lindesnes, aan de Noorse kust, heeft Snøhetta het restaurant ‘Under’ gerealiseerd. Liggend tegen de steile kustlijn is de betonnen structuur half verzonken in het water. Binnen hebben de gasten een bijzonder uitzicht op de zeebodem. Lees verder >

Restaurant 'Under' in Lindesnes Noorwegen door Snøhetta, beeld Ivar Kvaal

Restaurant ‘Under’ in Lindesnes Noorwegen door Snøhetta, beeld Ivar Kvaal

2. Schuurwoning Werkhoven door RV Architectuur

Aan de rand van het dorp Werkhoven staat sinds kort een wijk met vrije kavels. Voor een bijzonder kavel op de hoek ontwierp RV Architectuur een Schuurwoning. Uitgangspunt voor deze woning is een groot zadeldak met een houten constructie. Lees verder >

Schuurwoning Werkhoven door RV Architectuur, beeld René de Wit

3. Villa MNRS Eindhoven door 2architecten

In Meerhoven, een uitbreidingswijk van Eindhoven, heeft 2architecten een open en lichte villa gerealiseerd. In de woning is maximale lichtinval gecombineerd met optimale privacy. In het interieur is tot in het kleinste detail aandacht besteed aan afwerking, inrichting, verlichting en aankleding. Lees verder >

Villa MNRS Eindhoven door 2architecten, beeld FotoTB.nl

4. Appartementencomplex Nieuwegein door Hans Been Architecten

Van Nieuwenhuizen N.V. is een nieuw appartementencomplex in Nieuwegein. Hier realiseerde Hans Been Architecten 96 huurappartementen, verdeeld over 16 verschillende woningtypologieën. Met een verhoogde ronde kop benadrukt het complex de splitsing tussen het straatprofiel en het water. Lees verder >

Van Nieuwenhuizen NV in Nieuwegein door Hans Been Architecten

Appartementencomplex Nieuwegein door Hans Been Architecten, beeld Paul Lagro

5. Appartementen Freebooter Zeeburgereiland Amsterdam door GG-loop

Op het Amsterdamse Zeeburgereiland heeft GG-loop het project Freeboter opgeleverd. Hier zijn twee appartementen ontworpen volgens de principes van biophilic design. Als een hedendaags ‘schip op het land’ vormt het complex een centraal punt voor de buurt. Lees verder >

Appartementen Freebooter Zeeburgereiland Amsterdam door GG-loop, beeld Michael Sieber

Appartementen Freebooter Zeeburgereiland Amsterdam door GG-loop, beeld Michael Sieber

Wil je ook projecten met ons delen? Dat kan eenvoudig via deArchitect.nl

 

 

Reageer op dit artikel