artikel

ARC19 Awards van start

Architectuur

ARC19 Awards van start

Op 7 november 2019 reikt de Architect in Amsterdam de ARC19 Awards uit. Vandaag trappen we af met de inschrijving voor deze prijzen. Deelnemers kunnen vanaf nu projecten insturen voor de categorieën Architectuur, Interieur, Meubel, Detail, Development en Innovatie. Nieuw dit jaar is de ARC19 Stedenbouw Award. Daarnaast zijn er prijzen voor Jong Talent en Oeuvre.

Doel van de ARC19 Awards is de betekenis en de kracht van het ontwerp te vieren en voor een breed publiek te promoten. De ARC19 Awards worden uitgereikt in negen categorieën en worden beoordeeld door onafhankelijke jury’s. Aan de ARC19 Awards kunnen alle ontwerpers kosteloos meedingen door het insturen van een of meer projecten.

Volgende stap

Het winnen van een ARC19 Award is voor een ontwerper van belang voor een volgende stap of bij het verwerven en aanpakken van een nieuwe opgave. Of voor het verkrijgen van waardevolle aandacht en het winnen van prestige. Het feit dat iedere Award wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury, maakt ze tot een bijzonder instrument voor het vakgebied.

Winnaar van de ARC18 Architectuur Award: de Noord/Zuidlijn Amsterdam door Benthem Crouwel Architects. Beeld Jannes Linders

Van stoel tot stad

De ARC Awards bestaan sinds 2012. In de acht jaar dat ze nu bestaan, zijn ze uitgegroeid tot een integrale prijs die van stoel tot stad projecten bekroont. Naast de Awards voor Architectuur, Interieur, Meubel, Detail en Innovatie, zijn in de loop der jaren Awards toegevoegd voor Jong talent, Oeuvre en Development.

ARC19 Stedenbouw Award

Nieuw dit jaar is de categorie Stedenbouw. De ARC19 Stedenbouw Award wil professioneel stedenbouwkundig werk stimuleren en onder de aandacht brengen. Met de Award willen we stedenbouwkundigen belonen die enkele van de meest urgente kwesties van deze tijd aanpakken. Van bevolkingsgroei en woningnood tot milieuproblemen en klimaatverandering.

Integrale opzet

De ARC19 Awards worden dit jaar voor de achtste maal uitgereikt. In deze periode is veel veranderd in de architectuur, stedenbouw en interieur. Er worden weer meer projecten geïnitieerd en gerealiseerd. Daarnaast dienen nieuwe thema’s zich aan, waaronder duurzaamheid, gelijkheid en klimaat. De impact van de nieuwe technologieën op het vak is groter geworden. De discussie over architectonische kwaliteit is springlevend en heeft nieuwe impulsen gekregen. Gedurende deze tijd heeft de integrale opzet van de ARC Awards zijn waarde bewezen.

Oproep tot inzenden

De uitschrijving van de ARC19 Awards vormt het begin van een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Je kunt binnen een of meerdere categorieën een of meerdere projecten inzenden. Dit is tot uiterlijk 30 augustus mogelijk in de volgende categorieën: Architectuur, Stedenbouw, Interieur, Meubel, Detail, Innovatie en Development. Lees hier meer over op onze website en zend je project(en) in via www.arc-awards.nl. Of ga direct naar het inzendformulier om je project te uploaden.

Prijsuitreiking

De ARC19 Awards worden op 7 november 2019 tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Amsterdam bekend gemaakt.

Partners ARC19 Awards

Dit jaar worden in negen categorieën prijzen uitgereikt en dat zou niet mogelijk zijn zonder de zeer gewaardeerde samenwerking met en ondersteuning door onze partners. De redactie van de Architect wil dan ook haar dank uitspreken aan Tarkett, Rohde & Grahl, Kubus, Oniro en CasalaJung, Kingspan en RED Development.

Voor meer informatie kun je terecht bij de secretarissen van de desbetreffende jury. Deze staan vermeld op de website van de ARC19 Awards

Lees ook:

Reageer op dit artikel