artikel

KAAN Architecten werkt aan drie bijzondere projecten in Nederland

Architectuur

KAAN Architecten werkt aan drie bijzondere projecten in Nederland
Amsterdam Airport Schiphol Terminal door KL AIR, beeld Filippo Bolognese

KAAN Architecten is een van de meest succesvolle Nederlandse architectenbureaus van deze tijd. Op dit moment werkt het Rotterdamse bureau aan verschillende projecten in Nederland. Wij lichten drie bijzondere projecten voor je uit.

 

De Zalmhaven in Rotterdam

In Rotterdam werkt KAAN Architecten aan twee woontorens voor De Zalmhaven. Het blok bestaat uit twee torens van 70 meter op een stevige plint van 13 meter hoog. Deze verankert het project op de plek met een passend woonprogramma van hoge stadswoningen met voordeuren op de begane grond. Lees verder >

De Zalmhaven in Rotterdam, beeld KAAN Architecten

 

Rechtbank Amsterdam

Vanuit het consortium NACH werkt KAAN Architecten aan de nieuwe Rechtbank van Amsterdam. Op de locatie van het oude gebouw aan de Zuidas komt straks de nieuwe rechtbank te staan. In de Rechtbank Amsterdam komt onder andere een gehechtengebied, zittingszalen, verhoorkamers en een kantoorwerkgebied. Lees verder >

Rechtbank Amsterdam door Kaan

Rechtbank Amsterdam, beeld KAAN Architecten

 

Amsterdam Airport Schiphol Terminal

Met het consortium KL AIR werkt KAAN Architecten aan de nieuwe terminal op Amsterdam Schiphol Airport. Het gebouw komt aan het Jan Dellaert Plein ten zuiden van Schiphol Plaza te staan. Dit is de ontmoetingsplek voor de luchthaven waar alle aankomende passagiers samenkomen via het treinstation en de A4. Lees verder >

Amsterdam Airport Schiphol Terminal door KL AIR, beeld Filippo Bolognese

Amsterdam Airport Schiphol Terminal, beeld Filippo Bolognese

 

NIEUW: Monografie Architectuur

In deze digitale monografie vind je naast een selectie van de belangrijkste gebouwen van KAAN Architecten, een inleiding op het werk en een interview. Circa 60 pagina’s inspiratie! Lees meer en bestel >

 

Reageer op dit artikel