artikel

Drie kantoren met een duurzame werkomgeving

Architectuur

Drie kantoren met een duurzame werkomgeving
Goede Doelen Loterijen in Amsterdam door Benthem Crouwel Architects en D/DOCK, beeld Jannes Linders

In de transitie naar een circulaire economie neemt het groene bewustzijn van bedrijven steeds meer toe. Zij zijn op zoek naar duurzame kantoren waar het voor medewerkers prettig werken is. In deze drie projecten tonen de betrokken bureaus verschillende mogelijkheden om tot een duurzame werkomgeving te komen.

 

Rijkskantoor De Knoop in Utrecht door cepezed, Fokkema & Partners en Rijnboutt

De Knoopkazerne in het centrum van Utrecht is ingrijpend getransformeerd. Cepezed werkte voor het ontwerp nauw samen Fokkema & Partners en Rijnboutt. Een deel van het bestaande complex is gesloopt, terwijl de resterende delen een grootscheepse transformatie hebben ondergaan en zijn gecombineerd met nieuwbouw. Het resultaat is een duurzame werkomgeving. Lees verder >

Rijkskantoor De Knoop in Utrecht, beeld Lucas van der Wee | cepezed

 

Goede Doelen Loterijen in Amsterdam door Benthem Crouwel Architects en D/DOCK

In een voormalig bedrijfspand aan de Zuidas hebben Benthem Crouwel Architects en D/DOCK het nieuwe onderkomen voor de Goede Doelen Loterijen gerealiseerd. Meest opmerkelijke onderdeel van het ontwerp is het innovatieve bladerdak met zonnepanelen. Deze staat symbool voor de duurzame ambities van de opdrachtgever, waaronder de transformatie van een leegstaand kantoorpand. Lees verder >

Goede Doelen Loterijen Amsterdam door Benthem Crouwel Architects en D/DOCK, beeld Marieke Giele

Goede Doelen Loterijen in Amsterdam, beeld Marieke Giele

 

Green Office® ENJOY in Parijs door Baumschlager Eberle Architekten en SCAPE

Langs de Seine in Parijs hebben Baumschlager Eberle Architekten en SCAPE het nieuwe complex Green Office® ENJOY gerealiseerd. Het nieuwe gebouw is grotendeels gemaakt van hout en produceert meer energie dan het gebruikt. In het nieuwe kantoor van 17.400 vierkante meter zijn ruim 1.250 medewerkers ondergebracht. Lees verder > 

Green Office® ENJOY in Parijs door Baumschlager Eberle Architekten en SCAPE, beeld Luc Boegly

Green Office® ENJOY in Parijs, beeld Luc Boegly

 

Lees verder

 

 

Reageer op dit artikel