artikel

Woningbouw – drijvende woningen

Architectuur

Woningbouw – drijvende woningen
Woonark Utrecht door Marc Prosman

In Tiny Houses zijn bewoners op zoek naar het ultieme gevoel van vrijheid. Ook wonen op het water kan dit gevoel creëren. Je hoeft geen watersporter te zijn om te genieten van een mooi uitzicht, het lichte gewiebel wanneer het hard waait of een sloep voor de deur. Ook rustzoekers of natuurliefhebbers kunnen een plek op of aan het water ambiëren.

Bij het wonen op het water gelden andere regels dan voor wonen aan de wal. De woonlasten zijn anders opgebouwd en kunnen duurder uitpakken dan een reguliere woning. Lees in het artikel van Laurens Koster (www.boten.nl) in onze Whitepaper-Drijvende woningen meer over de regelgevingen en de verschillende soorten drijvende woningen.

Download de whitepaper hier

Reageer op dit artikel