artikel

Verschenen: de Architect november 2018

Architectuur

Verschenen: de Architect november 2018

De Architect, editie november 2018, staat volledig in het teken van de winnaars van de ARC18 Awards. Naast de juryrapporten vind je in het nummer de bekroonde projecten. Met de ARC18 Awards wil de redactie ondernemende en innovatie ontwerpers een podium bieden en vernieuwing zichtbaar maken.

Lees nu het nieuwe nummer online > 

De winnaars zijn:

– ARC18 Architectuur: Noord/Zuidlijn Amsterdam door Benthem Crouwel Architects

– ARC18 Interieur: MFC Doelum in Renkum door NOAHH + Studio Nuy van Noort ism Abbie Steinhauser

– ARC18 Detail: Cadix in Antwerpen door Happel Cornelisse Verhoeven

– ARC18 Innovatie: People’s Pavilion Eindhoven door bureau SLA & Overtreders W

– ARC18 Meubel: Pauzelandschap door Man&paard

– ARC18 Development: Kaaspakhuis Gouda door  WhiteHouseDevelopment en Mei architects

GIF-novembernummer 2018

Lees nu het nieuwe nummer online > 

ARC18 Oeuvre Award

Adriaan Geuze (West 8 urban design & landscape architecture ) krijgt dit dit jaar de ARC18 Oeuvre Award. De jury onder leiding van Robert Winkel (Mei Architects) kent hem de prijs toe vanwege zijn immense oeuvre op het gebied van architectuur, stedebouw en landschap en de groeiende betekenis ervan voor de komende tijd.

Adriaan Geuze West 8 Carel van Hees ARC18 Oeuvre Award

Adriaan Geuze. Beeld: Carel van Hees

Adriaan Geuze ontwikkelde een benadering van de stad waarin de diversiteit van de bewoners en de ontwikkeling van het maaiveld belangrijke uitgangspunten zijn. Deze benadering heeft Geuze in de Amsterdamse stadswijk Borneo Sporenburg als eerste toegepast. In zijn ogen is de straat een ruimte die stedelingen met elkaar delen en is de stad is van iedereen. Deze inclusieve benadering is in de ogen van de jury actueel en vormt een blijvende bijdrage aan de Nederlandse stedebouw.

Tomas Dirrix winnaar ARC18 Jong Talent

Tomas Dirrix (Atelier Tomas Dirrix)

ARC18 Jong Talent

De ARC18 Jong Talent Award is uitgereikt aan Tomas Dirrix van Atelier Tomas Dirrix). De jury onder leiding van Peter Wingender (Office Winhov), is van mening dat Dirrix op zeer overtuigende wijze voldeed aan alle gestelde criteria. De winnaar verbindt een persoonlijke zoektocht naar de betekenis van het vak en een doorlopend onderzoek naar materialen en hun toepassingen aan een uitgesproken talent voor vormgeven. De projecten en bouwwerken die uit deze houding en werkwijze voortkomen zijn fascinerend en beloven veel voor de toekomst.

De ARC-Awards zijn mede mogelijk gemaakt door Tarkett, SV collection, Rohde & Grahl, Oniro, KUBUS, JUNG, REAL Estate Development Company en Kingspan

Nog geen abonnee, maar ontvang je graag het magazine? Maak hier kans op een gratis exemplaar.

Lees nu het nieuwe nummer online > 

Reageer op dit artikel