artikel

Whitepaper – De tegenhanger van verdichting: Krimp

Architectuur

Door Astrid de Wilde – Nederland kent in de huidige economie twee problemen, waar kunnen we steden nog laten groeien? En wat doen we met de leeglopende regio’s? De verdichtingsprojecten gaan als warme broodjes over de toonbank, maar hoe staat het met de oplossingen in de krimpgebieden.

In het whitepaper ‘Krimp, de tegenhanger van verdichting’ gaan we in op de problematiek van de leeglopende regio’s en aan de initiatieven die dit een halt willen roepen, zoals IBA Parkstad, Groningen en de BlauweStad.

Naast plannen van Koolhaas, Alkemade en Adriaan Geuze over hoe zij de invulling zien van het platteland ook vijf voorbeeldprojecten die de regio’s nieuw leven in moeten blazen.

Omslag WP Krimp

Download hier het whitepaper

 

Reageer op dit artikel