artikel

Top vijf verdichtingsprojecten

Architectuur

Sinds mensenheugenis trekken mensen naar grote steden voor meer eco­nomische kansen of grotere leefbaarheid. Veelal is de illusie groter dan de realiteit. Gebrek aan woningen en banen zorgt vaak voor een deceptie. In Nederland is, mede door het einde van de crisis, geen gebrek aan goede banen. Dit in tegenstelling tot de beschikbaarheid aan woningen. De grote steden staan voor de zware taak grote aantallen woningen te realiseren, niet alleen voor nieuwkomers maar ook voor doorstromers en starters. In onze nieuwe whitepaper vijf voorbeelden van verdichting, nationaal en internationaal.

Hoe gaan zij dit oplossen? Methodes zoals transformatie en optoppen zijn een druppel op de gloeiende plaat. Het antwoord is nieuwbouw, maar com­plete nieuwbouwwijken zijn niet meer zo gemakkelijk in te passen. Ook aan de randen is het woekeren met ruimte, aangezien veel steden hun grenzen hebben bereikt. Verdichten is de oplossing.

 


Meer resultaten voor verdichting

 

 

Reageer op dit artikel