artikel

Hoogbouw in Nederland – de stand van zaken

Architectuur

Hoogbouw in Nederland – de stand van zaken
Baan Toren Rotterdam door Powerhuse Company

De groei en de rek is uit de Nederlandse steden. Om toch ruimte te vinden voor de benodigde woningen wordt de oplossing ook gezocht in hoogbouw. Maar is dit de juiste manier? Voor- en tegenstanders staan lijnrecht tegenover elkaar. Maar de plannen wijzen uit dat hoogbouw een aanzienlijk deel gaat vormen van de woningbouw. In de whitepaper ‘Hoogbouw in Nederland’ een overzicht van hoogbouwprojecten die op stapel staan.

De problemen gelden niet alleen voor Randstedelijke gemeenten zoals Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Ook steden zoals Eindhoven (drie torens voor district E, ontwerp Powerhouse Company en ZUS), Utrecht (Stationsgebied) en Hoorn (Toren Hoorn door GeO Architecten) worstelen met de verdichtingsproblematiek en zoeken de oplossing in hoogbouw. Het blijft een discussie die waarschijnlijk na 2018 gewoon verder gaat.


Lees/bekijk ook

Reageer op dit artikel