artikel

Voor of tegen – Reacties op blog over Rijnstraat 8 door OMA

Architectuur

Wat zijn de reacties op de blog van Harm Tilman over het vingerwijzen van Halbe Zijlstra naar aanleiding van de klachten over het onderkomen van zijn ministerie aan de Rijnstraat 8? Het ontwerp van OMA is middelpunt van de discussie. Maar wie is hier verantwoordelijk, de architect of de opdrachtgever? Reageren kan onderaan het bericht of via Facebook en Twitter.

Voor

 

Tegen

Adri Duivesteijn

www.adriduivesteijn.nl

“Het gebouw van het voormalige ministerie van VROM is inmiddels onherstelbaar gerenoveerd en met veel vlagvertoon, ‘als het meest duurzame gebouw van deze tijd’, door de koning heropend. Bij deze transformatie is iedere vorm van identiteit vervangen door anonimiteit. Hier staat niet een gedefinieerd departement, maar een grootschalig kantoorverzamelgebouw waar je als ambtenaar, welk departement je ook vertegenwoordigt, een werkplek kan vinden.”

 

Lees ook

Reageer op dit artikel