artikel

Architectuurjaar in beeld: Roland Halbe

Architectuur

de Architect vroeg haar fotografen om het beste beeld van het afgelopen architectuurjaar aan te te leveren. Deze foto van een villa in Chili vindt Roland Halbe de mooiste. Hieronder licht hij toe waarom.

Het beeld dat ik als mijn favoriete foto van afgelopen jaar selecteerde is iets ouder dan 2017 (eind 2016), maar ik vind hem zo goed. Het beeld toont een villa in Chili.

Ik vind het mooi hoe de architectuur met de natuur versmelt, doordat ik het juiste moment van de dag koos (zonsondergang) en het beeld een lange sluitertijd gaf om de zee in beweging te tonen.

De foto documenteert tegelijkertijd een architectonisch werk en roept emoties op als je ernaar kijkt (dat hoop ik ten minste). Om die redenen vind ik dit beeld bijzonder sterk.


My selected image is a little bit older than 2017 (end of 2016), but I like it too much. The image shows a private house in Chile.

I like the way the architecture „blends” into nature, which is because I choose the right moment of the day (sunset) and gave the image a very long time of exposure to show the ocean in motion.

The photo is at the same time documenting a piece of architecture and triggering some emotions when you look at it (at least, I hope so). That is why I like this image particularly.

Reageer op dit artikel