artikel

Architectuurjaar in beeld: Luuk Kramer

Architectuur

de Architect vroeg haar fotografen om het beste beeld van het afgelopen architectuurjaar aan te te leveren. Deze foto van Intermezzo door Inbo INBO architecten in Amsterdam vindt Luuk Kramer de mooiste. Hieronder licht hij toe waarom.

De foto van ‘Intermezzo’ door INBO architecten op de Zuidas in Amsterdam is gemaakt met behulp van een drone. De kwaliteit van de foto ligt besloten in het op hoogte ingenomen standpunt. Een standpunt dat ik als fotograaf in Nederland zelden kan vinden of innemen.

De Zuidas in Amsterdam heeft een internationale, stedelijke uitstraling. De stenen reiken tot aan de hemel en de lucht en de wolken lijken on-Nederlands ver weg te zijn.

Het doorkijkje laat zien in welke omgeving het witte appartementengebouw is opgenomen. Je ziet de schaalgrootte van de gebouwen, de manier waarop is gewoekerd met de ruimte en de architect toch tot een ontwerp is gekomen. Het zijn deze elementen die in dit beeld samenkomen.

Niet alleen vanwege de kwaliteit van het ontwerp, maar juist ook vanwege de context van het gebouw die in de foto nadrukkelijk is meegenomen, behoort deze foto tot een van mijn beste van het afgelopen jaar.

Reageer op dit artikel