artikel

Vijf voorbeelden van circulaire projecten

Architectuur

Iedere architect kan circulair werken. De een ziet hierin kansen om voor een langere termijn betrokken te blijven bij een project, de ander ziet circulariteit als aanjager voor het bedenken van vernieuwende ontwerpconcepten. De een ziet een uitdaging in het hergebruiken van reststromen, de ander wil iets moois maken met biobased materialen of juist van hoogwaardige materialen die zonder afwaardering kunnen worden hergebruikt.

Vijf voorbeelden van circulaire projecten
Afvalbrengstation Den Haag foto: Scagliola Brakkee

Juist deze verschillen zorgen ervoor dat de Circulaire Economie niet hoeft te leiden tot standaardisatie in de architectuur. Uiteindelijk hoeven we niet te spreken van de circulaire architect. Je bent architect en circulariteit is een kwaliteitsniveau dat je kunt nastreven.

In de Whitepaper ‘Vijf voorbeelden van circulaire projecten’ willen we je aan de hand van voorbeeldprojecten op weg helpen bij het ontwerpen van circulaire gebouwen. Daarnaast geven we je tips hoe je hier praktisch aan kunt werken.

Klik op de foto om de whitepaper te downloaden.

WP_Circulaire_Economie

Reageer op dit artikel