artikel

Wonen aan de kust – Foto-essay Almere Duin

Architectuur

Door fotograaf Rob ’t Hart – Direct aan het IJ-meer is een kunstmatig duinlandschap opgeworpen, naar ontwerp van ZUS. Hier woon je aan de Noordzeekust, geworteld in de klei van een ooit drooggelegde Zuiderzeepolder. In dit milieu zijn de eerste eengezinswoningen en appartementencomplexen gebouwd, verstrooid tussen de duinen, het helmgras, de schelpenpaden, de boomstammen en de afscheidingen van sloophout en duindoorn. Almere Duin spot met het beeld van de traditionele buitenwijk met tuinen en afscheidingen. De komende jaren zullen in Nederland veel woningen worden gebouwd. In Almere Duin komen er uiteindelijk 3.000, samen met een strand en scholen, winkels en horeca.

 

 

 

 

 

 

Bekijk de beelden groter in onderstaande fotogalerij

Foto's

Reageer op dit artikel