artikel

Strandhuisjes op het dak

Architectuur

Gebouw 8 van Plaza West in Haarlem is het voormalige expeditiegebouw van de PTT. Het gebouw wordt uitgebreid met een fitnesscentrum en een kinderspeelparadijs. Bovenop het dak worden 65 zogenaamde strandhuisjes gebouwd naar een ontwerp van Common Affairs.

Common Affairs, bestaande uit Jos van Eldonk, Mariëtte Broesterhuizen, Berend Hoffmann en Mirko Post, maakten het ontwerp dat deels is gericht op het westen met uitzicht op de in de verte gelegen duinen. Het andere deel kijkt uit op het centrum van de stad.

Plaza West Gebouw 8 Haarlem door Common Affairs

Lees ook: Stadhuis Zoetermeer wordt bruisend middelpunt van de stad

Plaza West Haarlem

Plaza West in Haarlem is de herontwikkeling van het voormalige EKP terrein van PTT Post. Het terrein kent een rijke geschiedenis. Zo heeft het dienst gedaan als Kolenhaven, rangeerterrein, kantoor van de gemeente Haarlem, GGD kantoor en ExpeditieKnoopPunt van PTT Post. Naar een stedebouwkundig plan van Common Affairs wordt dit gebied herontwikkeld tot een modern woon-, winkel- en bedrijvengebied.

Plaza West Gebouw 8 Haarlem door Common Affairs

Impressies: CommonAffairs.nl

Reageer op dit artikel