artikel

Architectuurjaar in beeld: Ossip van Duivenbode

Architectuur

de Architect vroeg haar fotografen om hun beste beeld van het afgelopen architectuurjaar aan te leveren. Ossip van Duivenbode koos voor de Lijnbaaflats in Rotterdam van architect Hugh Maaskant en de bibliotheek in Tianjin (China) van MVRDV. Hieronder licht hij zijn keuze toe.

Slackliner tussen de Lijnbaanflats

Een interventie die mensen op een andere manier naar architectuur laat kijken. Geen klassieke architectuurfoto maar ik heb wel de architectuur van Maaskant gebruikt als frame en achtergrond. Eigenijk is het de architectuur die het beeld van de foto bepaalt terwijl er iets onalledaags gebeurt. Dit wekt de nieuwsgierigheid en doet de toeschouwer langer naar de foto kijken.

Bibliotheek in Tianjin door MVRDV Beeld Ossip van Duivenbode

Tianjin Bibliotheek

Dit is meer een ‘klassieke’ architectuurfoto waarbij de foto echt de nadruk legt op de vormgeving van de ruimte. Een bijzonder en uitgesproken interieur van een bibliotheek in Tianjin (China).

Foto's

Reageer op dit artikel