ARC19 Meubel Award

De ARC19 Meubel Award richt zich op meubelen voor de home, hospitality en office omgeving. Doel van deze designprijs is het stimuleren van duurzame en kwalitatieve producten voor deze sectoren.

Tot meubelen rekenen de uitschrijvers kantoor- en projectmeubilair, woonmeubilair, evenals meubelsystemen (kantoorsystemen, opslagsystemen) en losse tafels, stoelen, bureaus en kasten.

Bekijk de winnaar

ARC19: Laminated Coffee Table – Studio Jeroen Wand

Laminated Coffee Table – Studio Jeroen Wand

Een tafel die tot de verbeelding spreekt, ontstaan vanuit een innovatieve combinatie van techniek en materiaal. Rest-stukken fineer uit de industrie worden toegepast in een nieuwe, ongebruikelijke composities waardoor prachtige, unieke motieven ontstaan. Met een speciale vacuümtechniek is een simpel productieproces opgezet die het mogelijk maakt om vorm en materiaal telkens op een nieuwe manier aan elkaar te verbinden.

 

Bekijk de genomineerde projecten

 

ARC19: Duurzame meubellijn Cirko – Blossom Architecture

Duurzame meubellijn Cirko – Blossom Architecture

Blossom Architecture introduceert CirKo, een duurzame meubellijn die is opgebouwd uit bestaande materialen en die zonder afval te produceren wordt gemaakt. CirKo is een serie van tafels, stoelen, krukjes en scheidingswanden gemaakt van kartonnen kokers, Zwols hout en een circulaire assemblage. Op deze manier zorgen we met elkaar dat er geen grondstoffen worden verspild en maken de wereld een beetje beter.

 

ARC19: The Urge to Sit Dry – Studio Boris Maas

The Urge to Sit Dry – Studio Boris Maas

Hoe maak ik andere bewust van klimaatverandering? Hoe maken we elkaar bewust van klimaatverandering? Met dit werk wil ik tot de verbeelding spreken en het gevoel mee geven van de dreigende en kwetsbare situatie waar we ons in bevinden. Voor mij is het belangrijk om te spreken over klimaatverandering. En werk te maken dat tot de verbeelding spreekt en aanstoot geeft tot handellen. Hiermee als jonge ontwerper bij te dragen aan een betere wereld.

 

Bekijk de video over de winnaar en de genomineerden