ARC19 Interieur Award

Deze prijs wordt uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek. Doel van ARC19 Interieur is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline.

Bekijk de winnaar

ARC19: Het Predikheren Mechelen – Korteknie Stuhlmacher Architecten ism Callebaut Architecten en Bureau Bouwtechniek

Het Predikheren Mechelen – Korteknie Stuhlmacher Architecten ism Callebaut Architecten en Bureau Bouwtechniek

De restauratie en herbestemming van de ruïne van het barokke Predikherenklooster vertrekt van de bewogen geschiedenis, de kenmerkende structuur en de charme van het bestaande gebouw. De nieuwe stadsbibliotheek bestaat uit verstilde studieruimten, een spectaculaire boekenzolder, een kloostertuin en vele karakteristieke lokalen, wandelgangen, sferen en kleuren. Restauratie, architectuur, techniek, interieur, meubel- en lichtontwerp vormen één geïntegreerd geheel.

 

Bekijk de genomineerde projecten

ARC19: Museum De Lakenhal Leiden – Happel Cornelisse Verhoeven en Julian Harrap Architects

Museum De Lakenhal Leiden – Happel Cornelisse Verhoeven en Julian Harrap Architects

Met de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal is het bestaande museumcomplex opnieuw georkestreerd en vervlochten met een nieuw bouwvolume tot een ruimtelijke synthese. Een uitgekiende wisselwerking tussen restauratie, architectuur- en interieurontwerp maakt dat gebouw, ruimte, meubilair én collectie op alle schaalniveaus op elkaar zijn afgestemd tot een betekenisvol publiek domein.

 

ARC19: LocHal, Tilburg – Civic Architects, Braaksma & Roos Architectenbureau, Inside Outside, Mecanoo

LocHal, Tilburg – Civic Architects, Braaksma & Roos Architectenbureau, Inside Outside, Mecanoo

De LocHal, de voormalige locomotiefloods uit 1932, heeft een tweede leven gekregen als cultureel hart van de nieuwe Stadscampus van Tilburg. De bestaande constructie en de nieuwe architectuur vormen samen het decor voor een vernieuwend bibliotheekconcept met verschillende werk- en vergaderruimtes en plek voor voor evenementen, exposities en debatten. De LocHal is de nieuwe huiskamer van de stad Tilburg.

 

Bekijk de video over de winnaar en genomineerden