ARC19 Innovatie Award

​Met de ARC19 Innovatie Award willen de uitschrijvers veelbelovende ideeën, producten en processen stimuleren die vernieuwend én haalbaar zijn binnen de huidige opgave van bouwen en architectuur. De prijs wil het draagvlak voor innovatie versterken. Doel is het stimuleren van experiment en vernieuwing in architectuur en bouwen. Criteria voor de ARC19 Innovatie Award zijn creativiteit, functionaliteit en toekomstbestendigheid.

Bekijk de winnaar

ARC19: CiWoCo 1.0, Amsterdam – GAAGA

CiWoCo 1.0, Amsterdam – GAAGA

In de proeftuinwijk voor circulair bouwen, Buiksloterham in Amsterdam-Noord, bedacht GAAGA een experimenteel circulair woonwerkcomplex. Het gebouw is demontabel en bovendien adaptief en kan zich zonder ingrijpende structurele wijzigingen aanpassen aan veranderend gebruik in de toekomst. De bewoners, georganiseerd in een bouwgroep, hebben invloed gehad op het ontwerpproces. CiWoCo 1.0 is GAAGA’s eerst gerealiseerde gebouw in een reeks van circulaire en adaptieve ontwerpen, geënt op Habrakens concept van Open Bouwen.

 

Bekijk de genomineerde projecten

ARC19: Biosintrum – Paul de Ruiter Architects

Biosintrum – Paul de Ruiter Architects

Paul de Ruiter Architects ontwierp het Biosintrum, een kennis- en innovatiecentrum dat voor 80% uit biobased materialen bestaat, in opdracht van de Gemeente Ooststellingwerf. Het centrum, gelegen op het Ecomunity park in Oosterwolde, richt zich op het ontwikkelen en verankeren van de lokale biobased economie en slaat een brug tussen het bedrijfsleven en de onderwijssector.

 

ARC19: Atlas, TU Eindhoven – Team V Architectuur

Atlas, TU Eindhoven – Team V Architectuur

Een intelligent gebouw is een gebouw dat zich kan aanpassen aan toekomstige ontwikkelingen, zodat het ook nog ‘smart’ in 2050. De architectuur van Atlas combineert optimaal hergebruik met state-of-the-art materialen en slimme technologie. Het robuuste TU/e hoofdgebouw uit 1963 is getransformeerd tot een transparant en energiezuinig universiteitsgebouw. Het is nu een van de duurzaamste onderwijsgebouwen ter wereld.

 

Bekijk de video over de winnaar en genomineerden