ARC19 Development Award

De ARC19 Development Award is de prijs voor best ontwikkelde architectuurproject van 2018/2019. Het betreft projecten die gezamenlijk worden ingediend door de architect en de ontwikkelaar. Doel van de prijs is het bevorderen van de inzet van excellente architectuur in commerciële projectontwikkeling. De Award wil de tevens de dialoog tussen project ontwikkelaar en architect bevorderen om zo tot een hoogwaardige kwalitatieve gebouwde omgeving na te streven.

Bekijk de winnaar

ARC19: Transformatie kantoorgebouw Schubertsingel Den Bosch – Houben / Van Mierlo Architecten

Transformatie kantoorgebouw Schubertsingel Den Bosch – Houben / Van Mierlo Architecten

Hoe (her)waardeer je aanwezige kwaliteiten van een bestaand gebouw en hoe weet je deze op intelligente wijze in te zetten of te versterken om het gebouw een nieuw duurzaam leven te geven? Hoe communiceert een gebouw met zijn plek/context en kan het zich met zijn omgeving binden of zijn gebruikers een sociaal platform bieden? Hoe zorg je voor sociale duurzaamheid!

 

Bekijk de genomineerde projecten

 

ARC19: Spaardersbad Unieke loftwoningen in monumentaal zwembad Gouda – Mei architects and planners

Spaardersbad Unieke loftwoningen in monumentaal zwembad Gouda – Mei architects and planners

Aan de Van Itersonlaan in Gouda staat één van de laatste overgebleven overdekte jaren-30 zwembaden van het land: het Spaardersbad. Het zwembad dankt haar naam aan de inwoners van Gouda die in de crisistijd (1933) geld bij elkaar spaarden om een overdekt zwembad te kunnen realiseren. Het is een uniek gebouw, ontstaan vanuit enthousiasme en samenwerking, instandgehouden en gekoesterd. Door intensieve samenwerking tussen ontwikkelaar en architect is het zwembassin bewaard gebleven en dient als gemeenschappelijke binnentuin. Hierdoor heeft dit monumentale pand op een uitzonderlijke manier een herbestemming heeft gekregen.

 

ARC19: Imagewharf Werk en Studiogebouw – Affaire d’Architecture

Imagewharf Werk en Studiogebouw – Affaire d’Architecture

Energiezuinig bouwen is in deze tijd vanzelfsprekend. Maar de ware duurzaamheid zit in multifunctionaliteit, flexibiliteit en transformeerbaarheid. Bovendien hangen investeringen in het publieke domein hangen steeds meer af van de private sector. Het team Imagewharf heeft met deze ontwikkeling getracht bij te dragen aan een nieuw sociaal en stedelijk perspectief.