ARC19 Detail Award

Goede detaillering draagt bij aan de esthetiek en de functionaliteit van een gebouw en is daarmee medebepalend voor de ervaring en de waardering ervan. De ARC19 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept.

Bekijk de winnaar

ARC19: Vogelobservatorium Stellendam – RAU & RO&AD

Vogelobservatorium Stellendam – RAU & RO&AD

Een Vogelobservatorium in het Haringvliet dat gemaakt is van een houten File-to Factory Zollinger constructie. Het gebied en het gebouw stimuleert de vogels en hun verblijf.

 

Bekijk de nominaties

ARC19: Museum De Lakenhal Leiden – Happel Cornelisse Verhoeven en Julian Harrap Architects

Museum De Lakenhal Leiden – Happel Cornelisse Verhoeven en Julian Harrap Architects

Met de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal is het bestaande museumcomplex opnieuw georkestreerd en vervlochten met een nieuw bouwvolume tot een ruimtelijke synthese. Een uitgekiende wisselwerking tussen restauratie, architectuur- en interieurontwerp maakt dat gebouw, ruimte, meubilair én collectie op alle schaalniveaus op elkaar zijn afgestemd tot een betekenisvol publiek domein.

ARC19: Park Paviljoen Het Nationale Park De Hoge Veluwe – De Zwarte Hond en Monadnock

Park Paviljoen Het Nationale Park De Hoge Veluwe – De Zwarte Hond en Monadnock

Het nieuwe Park Paviljoen, ontworpen door architectencombinatie De Zwarte Hond/Monadnock, is een markant oriëntatiepunt midden in het bos en vormt de uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe. De ontwerpers hebben het gebouw tot in de kleinste details uitgedacht om het een vanzelfsprekend onderdeel te maken van het landschap en de parkervaring, en om bezoekers een extra beleving te bieden.

 

Bekijk de video over de winnaar en genomineerden