Oplevering - Snelle vis

‘Fast Fish’ is het motto van restaurant Sushi Kings in Amsterdam: schoon, strak, vers en snel. Interieurarchitect Robbert de Goede uit Amsterdam werd gevraagd een ontwerp te maken dat, afgezien van praktische eisen, ondergeschikt moest zijn aan de sushi.

Het Japanse koude hapje werd daardoor de inspiratiebron voor het interieur, het grafisch ontwerp en de bedrijfsfilosofie.

De zaak aan de Prins Hendrikkade is de tweede vestiging van Sushi Kings en moest de klanten goed zicht   bieden op het werk van de koks. Daarbij moest het interieur niet karakteristiek oosters overkomen. Om wel bij de belevingswereld van de clientèle te blijven, koos De Goede voor de materialen zwart graniet, essenhout en kersenhout. Om het europees te houden is daarnaast gebruik gemaakt van roestvast staal en een blauwe gietvloer.

In het ontwerp van Sushi Kings is veel oog voor detail. Zo ‘dansen’ alle balies op hun plinten, die heen en terug springen, en is alle apparatuur zoals monitoren, printers, koelvitrines en ijskasten weggewerkt. Waar de opdrachtgever een maximaal benut aantal vierkante meters nastreefde, is het De Goede toch gelukt om een evenwichtig en overzichtelijk beeld neer te zetten.

www.robbertdegoede.nl