i29 maakt paviljoen voor tijdschrift EH&I op designbeurs RAI

Hoe maak je een paviljoen dat tegelijkertijd vol en leeg is? De interieurarchitecten van i29 kregen het voor elkaar door gesloten volumes te bekleden met spiegelende folie en felle kleurvlakken. In de volumes zijn vitrines geplaatst waar ruimte is voor geënsceneerde interieurs met objecten. Op een beursvloer waar bezoekers worden overprikkeld door indrukken, creëert i29 voor tijdschrift EH&I een kleurige oase van rust.
Delen:

Onderstaande tekst komt van de ontwerpers van i29:

“Met een architectonische installatie is gestreefd naar een ruimtelijke ervaring die verrast en verwondert, een ruimte die ontdekt moet worden. Het ‘huis’ is teruggebracht tot de essentie; open en gesloten vlakken, wanden en volumes, zichtlijnen.”

Contrast

“Contrasten in kleur en spiegelende vlakken spelen met de perceptie van ruimte. Spiegelende volumes verbergen vitrines waarin diverse gecomprimeerde werelden zijn geënsceneerd die verwijzen naar wonen. Het contrast tussen de ‘leegte’ in het paviljoen zelf en de volledig aangeklede vitrines versterkt elkaar.

Contemplatie

De krachtige eenvoud van het paviljoen maakt het een plek voor contemplatie te midden van de drukte en overvloed aan producten op de beurs. De styling van de etalages is verzorgd door Kamer 465.