Villa L nabij Utrecht

In de bossen nabij Utrecht ontwierp Powerhouse Company in samenwerking met RAU een gelikte villa: Villa L. Drie slanke witte schijven vormen de basis. Daartussen liggen de woonruimten iets teruggetrokken. Het gebouw vormt een paradox van verschillende tegenstellingen: open en gesloten, zwart en wit, minimaal en luxueus. Deze tegenstellingen komen tot uiting in de drie bouwlagen die ieder een eigen identiteit hebben.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever

    Particuliere opdrachtgever

  • Ontwerpbureau

    Powerhouse Company en RAU

  • Projectarchitect(en)

    Nanne de Ru en Charles Bessard - Powerhouse Company

  • Oplevering

    01-03-2013

  • Programma

    Villa

  • Aannemer

    Coen Hagedoorn Bouwgroep BV

  • Interieurarchitect

    Bart Vos - VOS Interieur

  • Landschapsarchitect

    Sander Lap - LAP Landscape & Urban Design

  • Bouwmanagement

    Gilbert van der Lee - BREED Integrated Design

  • Aanvang bouw

    25-03-2013