Studenten ontwerpen relatie tussen heden en verleden in 24 uur non/stop

Vijftien teams bestaande uit bouwkundestudenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), de Technische Universiteit Delft (TUD) en een internationaal team zijn vanaf vanmiddag bezig met het ontwerpen van een gebouw dat de relatie tussen heden en verleden aangaat. De studenten ontwerpen op locatie in Leidsche Rijn Centrum en hebben hiervoor slechts 24 uur de tijd. De opdracht is tot stand gekomen in overleg met de gemeente Utrecht.
Delen:

CHEOPS, Studievereniging Bouwkunde van de TU/e organiseert jaarlijks deze ontwerpwedstrijd, waarbij bouwkundestudenten een etmaal (24 uur non-stop) de tijd krijgen een bijzondere opdracht uit te werken. De studenten geven verdeeld over 15 teams van vier personen een vernieuwende visie op het Centrumplan Leidsche Rijn.

De opdracht omvat het ontwerpen van een gebouw dat een relatie aangaat met de monumentale boerderij ‘Hofstede ter Weide’ en het aangrenzende stadspark. De boerderij krijgt een nieuwe functie en er wordt een directe verbinding gelegd tussen grootschalige nieuwbouw en een rijksmonument. De uitdaging hierbij is te werken met een hoogteverschil van maar liefst 8 meter tussen het te ontwerpen gebouw en de boerderij. De ontwerpen worden door de gemeente Utrecht onder de loep genomen en zo mogelijk betrokken bij de planvorming voor het Centrumplan Leidsche Rijn.

De resultaten van de ontwerpwedstrijd worden tentoongesteld op de TU/e en in Het Gebouw van kunstenaarsgroep Beyond Utrecht. De expositie loopt op de TU/e van 22 mei tot   5 juni en in Het Gebouw vanaf 16 juni.

Lees de opdracht in detail of volg de studenten live via www.24up.nl